29.01.2022.

08:51

Foto:

Magazin

POMFRIT OD TIKVICA! Zdrava grickalica koja je podjednako ukusna kao i ona iz restorana

Sastojci:

500 g tikvica
50 g brašna
kašika kukuruznog brašna
kašičica soli
kašičica origana
mleveni biber
tri belanceta
80 g narendanog parmezana
100 g prezli

Informer

Pomfrit


Isecite tikvice na tanke štapiće. Pomešajte pšenično i kukuruzno brašno, so, origano i biber. U drugu posudicu stavite belanca, a u treću parmezan i prezle.

Štapiće uvaljajte u brašno, pa u belanca i na kraju u mešavinu sira i prezli.

Poređajte tikvice na pleh obložen papirom za pečenje i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite ukupno do 20 minuta na 220 stepeni, ali ih tokom pečenja jednom okrenite. Servirajte uz omiljeni sos.