28.01.2022.

19:39

Foto:

Magazin

DOMAĆA SUPA! Po receptu naših baka!

Svim ljubiteljima domaće supe nisu ni bili potrebni (naučni) dokazi da ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo.

Evo recepta za pravu domaću supu.

Sastojci: veće pile, neoljušten crni luk - presečen napola, komad očišćenog korena celera, dve šargarepe - očišćene, nekoliko grančica peršuna, nekoliko zrna bibera, 2 lista lovora, kašika soli.

Informer

Domaća supa sa knedlama

Za dodatno lekovito dejstvo dodajte čen belog luka, neoljušten, blago zgnječen.

Priprema: Stavite sve sastojke u veliki lonac i prelijte hladnom vodom da ogreznu. Kada voda proključa sa površine temeljno uklonite svu nečistoću koja se pojavila tokom ključanja. Potom kuvajte na tihoj vatri oko tri sata. Probajte supu, kada poprimi intenzivan miris kokošjeg mesa i zlatnu boju, gotova je. Izvadite meso i ohladite je tako da možete da skinete svu mast koja se nakupila na površini. Pre služenja zagrejte supu i poslužite je sa komadima kuvane šargarepe i mesa. Dodajte iseckan peršun.