Foto: Shutterstock
Magazin
MESO i KROMPIR ISPOD SAČA u kućnim uslovima! Jednostavno, a VRHUNSKO jelo!
Sastojci:
1,5 kg prasetine (rebra, plećka) Informer
400 g dimljene slanine
četiri veća krompira
četiri šargarepe
dve paprike babure
dve-tri glavice crnog luka
koren celera
lovor, ruzmarin
500 ml belog vina
so, biber
Priprema:
Meso iseći na veće komade, oprati i prosušiti. U okrugli pleh sipati po 50 mililitara ulja i vode, pa staviti meso. Okolo poređati očišćen i krupnije isečen crni luk, slaninu, krompir, šargarepu i papriku. Posoliti, pobiberiti, začiniti lovorom i ruzmarinom, preliti vinom, pa poklopiti i posudu čvrsto umotati u aluminijumsku foliju, da bi što manje tečnosti isparilo. Staviti u hladnu rernu, uključiti na 180 stepeni i peći oko tri sata.
Prijatno!