31.01.2022.

14:14

Foto: Shutterstock

Magazin

PIJANI GOVEĐI GULAŠ! Ukusno jelo koje će vas UGREJATI kad je napolju zima!

Sastojci:

4 kašike maslinovog ulja
700 g goveđeg odreska, nasečenog na kockice
30 g glatkog brašna
veliki crni luk, tanko iseckan
2 čena belog luka, sitno naseckana
zelena paprika, bez semenki i tanko naseckana 
crvena paprika bez semenki i tanko naseckana
2 kašike pirea od paradajza
2 kašike mlevene crvene paprike
2 velika paradajza, isečena na kockice
75 ml suvog belog vina
300 ml goveđeg bujona, domaćeg ili kupovnog
2 kašike listova peršuna
150 ml kisele pavlake

Informer

Goveđi gulaš, hrana za dušu i telo

Priprema: 

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Zagrejte kašiku maslinovog ulja u vatrostalnoj posudi ili u šerpi. Dodajte 700 g naseckanog goveđeg odreska s 30 g brašna i dobro zapržite u tri navrata pa dodajte kašiku ulja svaki put. Zapečeno meso ostavite sa strane. 

U tepsiju ili šerpu dodajte preostalu kašiku ulja, zatim crni i beli luk, zelenu i crvenu papriku i pržite dok ne omekšaju, oko 5-10 minuta. Vratite govedinu u šerpu s dve kašike pirea od paradajza i dve kašike mlevene paprike. Kuvajte i mešajte dva minuta. 

Dodajte dva veća paradajza, belo vino i goveđi bujon. Pokrijte i pecite u rerni sat i 30 minuta do dva sata ili poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena, a nakon 45 minuta uklonite poklopac. Pospite peršunovim listom i dobro začinite solju i sveže mlevenim biberom. Dodajte kiselu pavlaku i poslužite.

Prijatno!