31.01.2022.

21:00 >> 19:41

Foto: Shutterstock

Magazin

VOĆNI TART SA BRUSNICAMA! Slako kisela rapsodija ukusa!

Sastojci: 

pakovanje lisnatog testa
pola šolje vode
dve kesice želatina
šest šolji sveže brusnice (ili suve ostavljene u vodi da nabubre)
dve šolje šećera
šolja marmelade od ribizli
dve kašike konjaka

Informer

Umesto brusnice možete da koristite bilo koje (odmrznuto) bobičasto voće

Priprema: 

Lisnato testo rastanjiti, pa ga utisnuti u okrugli kalup. Testo zatim izbockati viljuškom, pa ga staviti u frižider da se malo stegne. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Na testo položiti parče papira za pečenje, pa odozgo staviti pasulj ili pirinač, da se testo tokom pečenja ne bi podiglo. Peći u rerni oko 20 minuta, pa skloniti pasulj i peći još 15 minuta. U međuvremenu sipati vodu u činiju, pa ubaciti želatin i ostaviti da odstoji pet minuta. U šerpi sjediniti brusnice, šećer, marmeladu i konjak, pa kuvati desetak minuta. Prohladiti, umešati želatin, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Filovati testo i ohladiti u frižideru sat vremena.

Uživajte!