01.02.2022.

22:14

Foto: Shutterstock

Magazin

RIŽOTO SA VRGANJIMA! Prava gozba za vaša nepca!

Priredite pravu gozbu vašim nepcima!

Sastojci:

50 g suvih vrganja
dve i po šolje vrele vode
tri šolje bistre pileće supe
četvrt šolje maslinovog ulja
manja glavica crnog luka
dva čena belog luka
šolja pirinča
pola šolje belog vina
kašika maslaca
šolja parmezana
400 g šampinjona
so, biber, majčina dušica

Informer

Rižoto


Priprema:

Vrganje preliti vrelom vodom, ostaviti da odstoje 15 minuta, pa ih izvaditi i ocediti. Tečnost u kojoj su se natapale procediti kroz gazu, sipati u šerpu, dodati supu, pa kuvati dok ne počne da ključa. U većem tiganju zagrejati maslac, pa propržiti iseckan crnii beli luk. Dodati pirinač, mešati minut, preliti belim vinom, pa mešati još minut. Dodati iseckane šampinjone i oceđene vrganje, mešati još pet minuta, pa nastaviti dinstanje uz postepeno dodavanje supe, dok pirinač ne upije svu tečnost. Umešati parmezan, posoliti, pobiberiti i začiniti majčinom dušicom, pa poslužiti dok je toplo.