05.02.2022.

23:18

Foto:

Magazin

DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA SA BELIM LUKOM! Niko neće odoleti ovom namazu!

Napravite domaću paštetu od pileće džigerice, bez ikakvih konzervanasa i aditiva.

Sastojci:

300 g pileće džigerice
2 glavice crnog luka
80 g putera
2 čena belog luka
so, biber
sušeni peršun
ruzmarin

Informer

Pašteta na hlebu

Priprema:

Sitno naseckani crni luk propržite da se zastakli, pa mu dodajte džigericu i sve zajedno dinstajte nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte i naseckani beli luk. Začinite po ukusu, i sve zajedno dinastaje jop nekih 5 minuta da džigerica lepo potamni. Kada je gotovo ostavite da se prohladi, pa ubacite u blender i dodajte rastopljen puter. zblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Prebacite u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru.