Magazin
KOLAČ SA KRUŠKAMA I BELIM VINOM: Poslastica koja će oduševiti sva vaša čula!
Ukoliko želite ukusnu, a brzu poslasticu, ovaj kolač je pravi izbor za vas. Biće gotov za sat vremena, a verujemo da će vama i vašim ukućanima isto toliko trebati i da ga pojedete.
Sastojci:
Za testo:
- 150 g brašna
- 50 g šećera
- dve kašičice kakaoa
- žumance
- 125 g putera
- 50 g seckanih badema
Za fil:
Priprema:
Brašno, šećer, žumance i na kockice isečen puter izgnječite u glatko testo. Testo stavite u celofan ili kesu i ostavite u frižideru tridesetak minuta. Kruške oljuštite, odstranite koštice i iseckajte ih. Kruške, šećer i vino stavite u šerpu i kuvajte dok ne provri. Gustin pomešajte s malo vode, pa sipajte u šerpicu da se sadržaj zgusne.
Testo izvadite iz frižidera i tanko ga razvaljajte, pa njime obložite kalupe za mafine, a onda ih napunite filom sa kruškama.
Pospite seckanim bademom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.