06.02.2022.

11:58

Foto:

Magazin

KOLAČ SA KRUŠKAMA I BELIM VINOM: Poslastica koja će oduševiti sva vaša čula!

Ukoliko želite ukusnu, a brzu poslasticu, ovaj kolač je pravi izbor za vas. Biće gotov za sat vremena, a verujemo da će vama i vašim ukućanima isto toliko trebati i da ga pojedete.

Sastojci:

Za testo:

  • 150 g brašna
  • 50 g šećera
  • dve kašičice kakaoa
  • žumance
  • 125 g putera
  • 50 g seckanih badema

Za fil:

Informer

kruške

Priprema:

Brašno, šećer, žumance i na kockice isečen puter izgnječite u glatko testo. Testo stavite u celofan ili kesu i ostavite u frižideru tridesetak minuta. Kruške oljuštite, odstranite koštice i iseckajte ih. Kruške, šećer i vino stavite u šerpu i kuvajte dok ne provri. Gustin pomešajte s malo vode, pa sipajte u šerpicu da se sadržaj zgusne.

Testo izvadite iz frižidera i tanko ga razvaljajte, pa njime obložite kalupe za mafine, a onda ih napunite filom sa kruškama.

Pospite seckanim bademom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.