11.02.2022.

12:43

Foto: Shutterstock

Magazin

PILETINA SA MEDOM I ĐUMBIROM! Ručak za čitavu porodicu

Sastojci:

sok od dve pomorandže
kašičica rendane pomorandžine korice
1/3 šolje meda
četiri kašičice đumbira u prahu
četiri šnicle pilećih prsa
dve polovine pomorandže za serviranje

Informer

Piletina


U posudi izmešajte sok i koricu pomorandže, med, đumbir i so. Polovinu stavite u manju posudu, a polovinu pomešajte sa mesom u većoj posudi. Ostavite meso da se marinira oko 15 minuta na sobnoj temperaturi.

Okrenite ga jednom za vreme mariniranja. Pržite šnicle na malo ulja premazujući ih ostatkom marinade oko šest minuta.

Okrenite i nastavite pečenje još desetak minuta. Na kraju na istom ulju propržite kratko i komade pomorandže koje ćete servirati sa mesom. Služite uz grilovano povrće.