11.02.2022.

19:47

Foto:

Magazin

TORTA SA KEKSOM I KOKOSOM! Poslastica koja će se svima dopasti!

Prednost ove torte je što se ne peče, a njen fil je toliko kremast, da ćete uvek želeti još.

Sastojci:

64 kom (600 g) običnog https://informer.rs/tags/7278/kekskeksa
2 paketa instant smese od pudinga od vanile
800 ml mleka
400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
250 g mascarponea
200 g krem sira
100g kokosovih pahuljica

Za ukras:

30 g listića badema
2 kašike kokosovih pahuljica
12 kom Raffaello kuglica

Informer

 

Priprema:

Skuvajte puding pa sačekajte da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte krem sir, maskarpone, kondenzovano mleko. Umutite mikserom pa u to dodajte prethodno napravljen puding i dobro umutite da sve sjedinite. Dodajte kokosove pahuljice.

Na tacnu, na koju ste stavili podesivi okvir za tortu dimenzija 22x28cm poređajte na dno keks pa odozgo fil. Dobićete 4 reda keksa i 4 reda fila. Pospite odozgo kokosovim i bademovim pahuljicama, pa poređajte 12 komada rafaelo kuglica.

Pre služenja ostavite u frižideru da se ohladi.