13.02.2022.

14:39

Foto: Shutterstock

Magazin

ITALIJANSKI ROLAT od MESA sa MOCARELOM! Staro jelo na nov način!

Sastojci: 

maslinovo ulje
800 g mlevenog mesa
srednja glavica crnog luka
dva veća jajeta
tri čena belog luka
tri kašike kečapa
tri četvrtine šolje prezli
trećina šolje mleka
malo sušenog paradajza
pola šolje iseckanih maslinki
200 g mocarele
so, biber, peršun

Informer

Jeftin i izdašan ručak 

Priprema: 

U većoj činiji pomešati meso, iseckan crni luk, izgnječen beli luk, jaja, kečap, prezle, mleko, sušeni paradajz i maslinke, posoliti i pobiberiti, sve dobro sjediniti, pa staviti u frižider da odstoji pola sata. Smesu potom premesiti, rastanjiti na pravougaonik, filovati mocarelom, te formirati rolat. Staviti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati s malo ulja, pa peći u rerni na 180 stepeni 40-50 minuta. 

Prijatno!