Magazin
MARINIRANA POHOVANA SVINJETINA! Jednostavna, a vrhunska večera!
Sastojci:
500 g svinjskih krmenadli bez kostiju
200 ml suncokretovog ulja
dva jajeta
200 g brašna
prezle
kašika soka od limuna
so, biber
Za marinadu:
dve kašike senfa
pet čenova belog luka
pola kašičice ruzmarina
pola kašičice majčine dušice
malo bosiljka
kašika soka od limuna
tri kašike maslinovog ulja
Priprema:
Krmenadle izlupati tučkom za meso, pa staviti u posudu s poklopcem. Pomešati senf, izgnječeni beli luk, sok od limuna, ruzmarin, bosiljak, majčinu dušicu i maslinovo ulje, pa preliti šnicle i dobro promešati. Poklopiti i staviti da odstoji pola sata u frižideru, pa ocediti od viška marinade. Posoliti i pobiberiti, uvaljati najpre u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti u vrelom ulju dok šnicle ne porumene sa obe strane, preliti sa još malo soka od limuna, pa poslužiti dok je toplo.
Prijatno!