14.02.2022.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

MARINIRANA POHOVANA SVINJETINA! Jednostavna, a vrhunska večera!

Sastojci:

500 g svinjskih krmenadli bez kostiju
200 ml suncokretovog ulja
dva jajeta
200 g brašna
prezle
kašika soka od limuna
so, biber

Za marinadu:

dve kašike senfa
pet čenova belog luka
pola kašičice ruzmarina
pola kašičice majčine dušice
malo bosiljka
kašika soka od limuna
tri kašike maslinovog ulja

Informer

Pržite šnicle dok ne porumene pa prelijte sokom od limuna 

Priprema: 

Krmenadle izlupati tučkom za meso, pa staviti u posudu s poklopcem. Pomešati senf, izgnječeni beli luk, sok od limuna, ruzmarin, bosiljak, majčinu dušicu i maslinovo ulje, pa preliti šnicle i dobro promešati. Poklopiti i staviti da odstoji pola sata u frižideru, pa ocediti od viška marinade. Posoliti i pobiberiti, uvaljati najpre u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti u vrelom ulju dok šnicle ne porumene sa obe strane, preliti sa još malo soka od limuna, pa poslužiti dok je toplo.

Prijatno!