Foto:
Magazin
TIRAMISU OD JAGODA! Prste da poližeš - poslastica koja će odmah nestati sa vaše trpeze
Sastojci:
16 piškota Informer
tri žumanceta
300 g svežih jagoda
250 g sira maskarpone
kašika ekstrakta vanile
60 g šećera u prahu
2 dl slatke pavlake
2 dl skuvane kafe
tri kašike marmelade od jagoda
Na pari umutite žumanca sa šećerom. Kad smesa postane dovoljno gusta, ohladite je, pa pomešajte s maskarponeom i umućenom slatkom pavlakom.
Piškote umačite u kafu i ređajte u pleh. Marmeladu otopite na tihoj vatri, ohladite i premažite piškote. Po marmeladi poređajte sveže jagode isečene na listiće.
Premažite polovinom krema od sira, naređajte ponovo piškote i završite sirom. Kolač držite u frižideru najmanje četiri sata pre služenja. Ako želite kolač, možete da ukrasite jagodama.