24.02.2022.

12:13

Foto: Shutterstock

Magazin

ZAPEČENI BROKOLI SA ČETIRI VRSTE SIRA! Ručak za čitavu porodicu

Sastojci:

veća glavica brokolija
300 g pečuraka
100 g šunke
100 g gaude
100 g sira čedar
100 g dimljenog sira
150 g kačkavalja
10 kašika kisele pavlake
50 g putera
so, biber

Informer

Brokoli

Odvojte cvetove brokolija i blanširajte ih u slanoj vodi dok malo ne omekšaju. Pečurke očistite, isecite na listove i dinstajte ih na puteru dok ne ispari sva voda i dok ne omekšaju. Posolite i pobiberite.

Na dno vatrostalne posude rasporedite brokoli, odozgo poslažite pečurke, šunku isečenu na kolutove. Preko stavite sireve koje ste isekli na kockice, a kačkavalj izrendajte i ostavite sa strane za posipanje pred kraj pečenja.

Po vrhu sipajte 10 kašika pavlake, posolite i pobiberite. Stavite da se peče oko 30 minuta na 200 stepeni. Pet minuta pre kraja pospite izrendani kačkavalj i vratite u rernu da se sir otopi. Služite uz salatu.