Magazin
PITA SA MALINAMA! I miris i ukus - poslastica iz snova
Sastojci:
četiri kašike šećera
dve i po šoljice brašna
150 g maslaca
hladna voda
300 g malina
dva vanilin-šećera
jaje i jedno belance
100 ml slatke pavlake
Pomešajte dve kašike šećera s dve šoljice brašna. Dodajte maslac pa dobro izmešajte dok ne dobijete drobljivu smesu.
Zalijte s dve kašike hladne vode i mesite rukama da se testo sjedini. Uvijte ga u foliju pa ga razvaljajte u krug i stavite u frižider na sat vremena. U posudi izmiksajte maline, vanilin-šećer i kašiku brašna.
Testo prebacite u okrugli pleh i malo raširite preko ivice pleha. Premažite koru belancetom i pospite šećerom, pa je napunite filom od malina.
Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni, a za to vreme umutite jaje i slatku pavlaku. Prelijte pitu tom smesom pa je vratite u rernu na dodatnih 10 minuta. Pitu na kraju možete ukrasiti svežim malinama.