Magazin
TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI! Poslastica kojoj nećete odoleti
Testo 15 palačinki
Za fil:
četiri belanceta
četiri žumanceta
osam kašika šećera u prahu
malo ruma
500 g maskarpone sira i kakao praha
Ispecite 15 palačinki. Za krem umutite na pari žumanca sa četiri kašike šećera u prahu i rumom. Mutite dok ne dobijete krem i ostavite da se ohladi.
Dok se hladi krem od žumanaca, umutite belanca sa četiri kašike šećera u prahu dok ne dobijete čvrst sneg.
Maskarpone sir sjedinite sa kremom od žumanaca, pa dodajte sneg od belanaca i ujednačite mešajući.
Palačinku stavite na poslužavnik na koji želite da vam stoji torta, filujte kremom, pospite kakao prahom, pa preko stavite sledeću palačinku i tako radite dok ne potrošite materijal.
Gotovu tortu ostavite da odstoji nekoliko sati u frižideru, pa je služite.