02.03.2022.

19:45

Foto:

Magazin

UKUSNA PILEĆA ČORBICA! Greje telo i jača organizam!

Pileća čorba je zdrava i ukusna, pa je možete jesti kao zasebni obrok, ali i pre glavnog jela. 

Sastojci:

800 g pilećeg filea 
1 crni luk 
3 šargarepe 
1 paprika 
1 štapić celera
100 g rezanaca 
1,5 l pilećeg bujona 
30 ml maslinovog ulja 
so, biber, majčina dušica, peršun

Informer

Ukusna pileća čorba

Za preliv: 

1 jaje 
100 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:

Šargarepu izrendajte i dinstajte u ulju nekih 5 minuta. Crni luk, celer i papriku sitno iseckajte. Dodajte povrće u šargarepu, posolite i dinstajte 10 minuta na umerenoj temperaturi. Meso isecite na manje komade i dodajte u povrće zajedno sa bujonom. Začinite. Kuvajte nekih 20 minuta na laganoj temepraturi, pa pred kraj dodajte rezanca i kuvajte još nekih 10 minuta. Sklonite sa šporeta i pospite seckanim peršunom. Umuite jaje sa pavlakom za kuvanje ili kiselom i sipajte u supu kad se malo ohladi.