06.03.2022.

15:23

Foto: Shutterstock

Magazin

PILAV NA TURSKI NAČIN! Fenomenalno jelo za celu porodicu!

Sastojci:

3 kašike ulja

4 čena belog luka

2 kašike oljuštenih badema

2 glavice crnog luka

0,5 kg jagnjetine od buta bez kosti (ili nekog drugog mesa)

kašičica mlevene crvene paprike

na vrh noža cimeta, kardamoma, muskatnog oraščića, kumina

2 kašike paradajz pirea

0,75 l supe (može i od jedne i po kocke za mesnu supu)

250 g pirinča dugog zrna

100 g suvih kajsija (suvog grožđa, brusnica)

na vrh noža šafrana

Informer

Pilav na turski način

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Propržite očišćeni, neiseckani beli luk i bademe. Izvadite beli luk i bacite ga, dodajte sitno seckan crni luk i kratko propržite. Dodajte meso iseckano na kockice i propržite da lepo porumeni sa svih strana. Dodajte mlevenu papriku i paradajz pire razmućen u supi. Pomešajte, poklopite i ubacite u rernu na oko sat vremena. Kad meso omekša, dodajte opran i oceđen pirinač, suve kajsije isečene na pola, koje su prethodno odstojale pola sata u vodi, i šafran. Pomešajte i ostavite da se peče još 20 minuta. 

Prijatno!