Magazin
ZAPEČENE MEKSIČKE TORTILJE s PILETINOM i POVRĆEM! Večera za poželeti!
Sastojci:
12 gotovih tortilja
500 g pilećeg belog mesa
glavica crvenog luka
sveža paprika
konzerva crvenog pasulja
konzerva kukuruza šećerca
paradajz
kašičica čilija u prahu
so, biber
Preliv:
čaša kisele pavlake
200 g izrendanog kačkavalja
Priprema:
Piletinu iseći na kockice, pa začiniti. Meso ostaviti da odstoji pola sata u frižideru. Na zagrejanom ulju ispržiti piletinu. Na istom ulju dinstati na kockice isečenu papriku i paradajz, pa dodati i ostale sastojke. Začiniti po ukusu i ostaviti još malo na vatri. Na svaku tortilju staviti po kašiku ili dve fila i urolati. Filovane tortilje ređati u podmazan pleh. Preliti mešavinom kisele pavlake i izrendanog kačkavalja. Tortilje peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu koricu. Služiti toplo.
Prijatno!