Foto: Shutterstock
Magazin
BAKIN KOLAČ SA JABUKAMA! Recept koji se ne propušta!
Sastojci:
100 g brašna
75 g šećera
75 ml mleka
75 ml ulja
kašičica praška za pecivo
kašičica cimeta
vanilin-šećer
jaje
narendana jabuka plus 3 jabuke
30 g maslaca
30 g šećera
Informer
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup za pečenje obložite papirom i na dno stavite komadić maslaca. Kalup stavite u rernu na minut-dva da se maslac rastopi. Za to vreme oljuštite 3 jabuke i isecite ih na osmine. Izvadite kalup, pospite 2 kašike šećera preko maslaca i rasporedite kriške jabuka. Vratite u rernu i pecite 10-15 minuta da se šećer lepo karamelizuje. Izmešajte brašno, šećer, vanilin-šećer, prašak za pecivo i cimet. Dodajte mleko, ulje, narendanu jabuku i jedno jaje. Izvadite kalup i preko jabuka sipajte pripremljenu smesu. Vratite u rernu da se peče još 25-30 minuta. Izvadite kolač iz rerne, sačekajte pet minuta da se malo prohladi, poklopite nekim većim tanjirom i brzo okrenite.
Uživajte!