Magazin
ĆURETINA U BEŠAMEL SOSU! Recept koji morate da probate
Sastojci:
800 g ćuretine
150 g kačkavalja
150 g šampinjona
Za bešamel:
50 g brašna
50 g maslaca
200 ml mleka
200 ml pavlake za kuvanje
muskatni oraščić
so
Isecite meso na šnicle i rastanjite tučkom za meso. Na svaku stavite komad kačkavalja, pa zarolajte po dužini i zavijte u foliju kao bombonu. K
uvajte ih u vodi na tihoj vatri oko dva sata. Kad se ohladi, odmotajte foliju. Za bešamel propržite brašno na maslacu, zalijte mešavinom mleka i pavlake stalno mešajući da ne nastanu grudvice. Začinite i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.
Rolnice mesa stavite u posudu za pečenje, prelijte bešamelom, dodajte seckane šampinjone i kačkavalj, pa zapecite u rerni na 180 stepeni desetak minuta. Služite toplo uz hleb i salatu.
BONUS VIDEO: