Magazin
ČOKOLADNI ROLAT! Slatkiš koji se ne peče!
Priprema vam neće oduzeti više od 20 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu.
Sastojci:
Za koru:
350 g mlevenog keksa
80 g putera
200 ml mleka
3 kašike skuvane kafe
100 g mlečne čokolade
Za fil:
3 kašike čokoladnog krema
200 g kikiriki putera
4 kašike šećera
50 g kokosovog brašna
Priprema:
U šerpu stavite maslac, mleko, čokoladu i kafu, pa kuvajte na tihoj vatri sve vreme mešajući. Kada se čokolada i maslac otope, šerpu sklonite sa vatre, a onda dodajte mleveni keks i sve fino promešajte. Smesu ostavite da se ohladi, a onda je umesite. Na papir za pečenje prebacite smesu i razvucite je oklagijom u pravougaonik. Koru premažite čokoladnim kremom, a u posudi pomešajte kikiriki puter, šećer i kokosovo brašno. Dobijenu smesu nanesite preko krema. Urolajte zajedno sa papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Ohlađeni rolat secite na kriške željene veličine.
BONUS VIDEO: