12.03.2022.

19:51

Foto:

Magazin

POSNE PLJESKAVICE! Odlično jelo gotovo za pola sata!

Ukoliko postite na vodi, pljeskavice pripremite prema receptu, samo što ćete umesto da ih spuštate u ulje, peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Sastojci:

200 g sojinih ljuspica
150 g prezli
3 kašike brašna
50 g lanenog semena
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 krompir
pola kesice praška za pecivo
so, biber
aleva paprika
origano
bosiljak

Informer

Sojine ljuspice

Priprema:

Sojine ljuspice potopite u vodu da nabubre. Istu stvar uradite i sa lanenim semenom - sipajte 50 grama celih semenki u 50 ml vode, pa ih ostavite tako pola sata. Luk, krompir i šargarepu oljuštite, pa izrendajte na krupno rende i stavite u veću posudu. Beli luk očistite i usitnite, pa dodajte u posudu. Sojine ljuspice dobro ocedite od vode, pa ih stavite u posudu zajedno sa povrćem. Dodajte brašno, prašak za pecivo i začine, kao i laneno seme koje je odstojalo u vodi. Primetićete da se voda u koju ste potopili lanene semenke želirala - nemojte je bacati, već je dodajte u smesu za pljeskavice kako bi povezala ostale sastojke, pa sve fino promešajte.
Rukama od smese formirajte loptice i spljoštite ih dlanom, tako da dobijete oblik pljeskavice. U tiganju zagrejte ulje, pa pažljivo spuštajte pljeskavice. Pržite ih s obe strane dok ne porumene.

BONUS VIDEO: