Foto: Shutterstock
Magazin
JUNETINA STROGANOV! Ukusni i kremasti RUSKI KLASIK!
Sastojci:
500 g junetine Informer
crni luk
300 g pečuraka
3 kom kiselih krastavaca
šargarepa
100 g slanine
2 kašike pirea od paradajza ili pelat
so, biber, suvi začin
Priprema:
Meso isecite na trakice, uvaljajte u brašno i zapecite sa svih strana, na to stavite luk isečen na ploške, šargarepu i kisele krastavce iseckane na prutiće, slaninu takođe iseckanu na prutiće. Nakon kratkog vremena dodajte pečurke isečene na četvrtine, pa pire od paradajza ili neki domaći sos od paradajza. Začinite, dodajte vode da sve pliva i dinstajte dok meso ne omekša. Ako volite ljuto dodajte malo feferona ili čili. Stroganov po pravilu ide sa pirinčem, ali ga možete poslužiti uz prilog koji volite, recimo pire ili restovani krompir i salatu.
Prijatno!