Magazin
RUSKE PIROŠKE S PEČURKAMA! Mekane kao duša!
Sastojci:
šolja toplog mleka
kašika šećera
kašičica i po suvog kvasca
tri šolje brašna
dva jajeta
kašika maslaca
malo susama
Za fil:
glavica crnog luka
dva čena belog luka
400 g šampinjona
so, biber, peršun
Priprema:
Kvasac razmutiti u mleku sa kašikom šećera i ostaviti da nadođe. U činiji pomešati brašno i so, dodati nadošli kvasac, otopljeni maslac i jedno jaje, pa zamesiti testo. Ostaviti na toplom da nadođe. U tiganju na malo ulja kratko propržiti iseckan crni i beli luk, pa dodati iseckane šampinjone i mešati dok ne ispari višak tečnosti koju pečurke puste. Začiniti, skloniti sa vatre i prohladiti. Testo podeliti na 16 delova, svaki komad rastanjiti dlanovima, filovati smesom od pečuraka, formirati piroške i ređati na pleh. Premazati jajetom, posuti susamom i peći u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!