Magazin
TRI BRZINSKA, UKUSNA RECEPTA! Palačinke od sira, njoke i brusketi - pogodno i za AMATERE U KUHINJI!
Ukoliko želite da napravite nešto brzo, a ukusno, sigurni smo da će vam neki od ova tri obroka dobro doći.
1. Palačinke od sira
SASTOJCI:
- šolja svežeg sira
- četiri jajeta
- dve pune kašike brašna
- kašika maslinovog ulja
- prstohvat soli
PRIPREMA:
Umutiti jaja, pa dodati izmrvljen svež sir, brašno, maslinovo ulje i malo soli. Mešati dok se sir ne usitni i dok se svi sastojci ne sjedine u glatko i kompaktno testo. U tiganju zagrejati ulje, pa peći manje palačinke, dok ne dobiju lepu boju s obe strane.
2. Njoke sa brokolijem i parmezanom
SASTOJCI:
- tri kašike milerama
- pola kšičice senfa
- sok i kora pola limuna
- 250 g brokolija
- 400 g njoki
- dve kašike maslinovog ulja
- četvrt šolje parmezana
- so, biber
PRIPREMA:
Pomešati mileram, senf, sok i rendanu koru limuna, pa staviti sa strane. U loncu zagrejati vodu, pa kad počne da ključa, ubaciti brokoli iseckan na cvetove i dobro posoliti. Kuvati tri minuta, pa dodati i njoke. Krčkati dok njoke ne isplivaju na površinu, pa ocediti. U većem tiganju zagrejati ulje, pa ubaciti njoke i brokoli i pržiti minut-dva uz mešanje. Potom umešati smesu sa mileramom, posoliti i pobiberiti, pa posuti rendanim parmezanom. Promešati i odmah poslužiti.
3. Brusketi sa patlidžanom i fetom
SASTOJCI:
- manji patlidžan
- šest kriški hleba
- maslinovo ulje
- kašika-dve kapara
- čeri paradajz
- 150 g feta sira
- bosiljak, majčina dušica
- so, biber
PRIPREMA:
Patlidžan iseći na kolutove, posoliti, ostaviti da odstoji desetak minuta, pa ocediti. Posoliti, pobiberiti i premazati uljem, pa ispeći u gril tiganju da patlidžan dobije lepu boju. Kriške hleba staviti u pleh, preliti sa malo ulja, pa odozgo poslagati grilovani patlidžan. Dodati iseckan čeri paradajz, kapar i fetu, preliti sa još malo ulja, začiniti bosiljkom i majčinom dušicom, pa kratko zapeći u rerni na 200 stepeni. Poslužiti toplo.