14.03.2022.

11:57

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

TRI BRZINSKA, UKUSNA RECEPTA! Palačinke od sira, njoke i brusketi - pogodno i za AMATERE U KUHINJI!

Ukoliko želite da napravite nešto brzo, a ukusno, sigurni smo da će vam neki od ova tri obroka dobro doći.

1. Palačinke od sira

SASTOJCI:

  • šolja svežeg sira
  • četiri jajeta
  • dve pune kašike brašna
  • kašika maslinovog ulja
  • prstohvat soli

PRIPREMA:

Umutiti jaja, pa dodati izmrvljen svež sir, brašno, maslinovo ulje i malo soli. Mešati dok se sir ne usitni i dok se svi sastojci ne sjedine u glatko i kompaktno testo. U tiganju zagrejati ulje, pa peći manje palačinke, dok ne dobiju lepu boju s obe strane.

Informer

palačinke

2. Njoke sa brokolijem i parmezanom

SASTOJCI:

  • tri kašike milerama
  • pola kšičice senfa
  • sok i kora pola limuna
  • 250 g brokolija
  • 400 g njoki
  • dve kašike maslinovog ulja
  • četvrt šolje parmezana
  • so, biber

PRIPREMA:

Pomešati mileram, senf, sok i rendanu koru limuna, pa staviti sa strane. U loncu zagrejati vodu, pa kad počne da ključa, ubaciti brokoli iseckan na cvetove i dobro posoliti. Kuvati tri minuta, pa dodati i njoke. Krčkati dok njoke ne isplivaju na površinu, pa ocediti. U većem tiganju zagrejati ulje, pa ubaciti njoke i brokoli i pržiti minut-dva uz mešanje. Potom umešati smesu sa mileramom, posoliti i pobiberiti, pa posuti rendanim parmezanom. Promešati i odmah poslužiti.

Informer

njoke

3. Brusketi sa patlidžanom i fetom

SASTOJCI:

  • manji patlidžan
  • šest kriški hleba
  • maslinovo ulje
  • kašika-dve kapara
  • čeri paradajz
  • 150 g feta sira
  • bosiljak, majčina dušica
  • so, biber

PRIPREMA:

Patlidžan iseći na kolutove, posoliti, ostaviti da odstoji desetak minuta, pa ocediti. Posoliti, pobiberiti i premazati uljem, pa ispeći u gril tiganju da patlidžan dobije lepu boju. Kriške hleba staviti u pleh, preliti sa malo ulja, pa odozgo poslagati grilovani patlidžan. Dodati iseckan čeri paradajz, kapar i fetu, preliti sa još malo ulja, začiniti bosiljkom i majčinom dušicom, pa kratko zapeći u rerni na 200 stepeni. Poslužiti toplo.

Informer