Magazin
PRŽENI PELJMENI SA MESOM, staro RUSKO JELO! Savršeni za iznenadne goste, gotovi za 15 minuta!
Sastojci:
tri šolje brašna
dve trećine šolje tople vode
tri jajeta
kašičica soli
Za fil:
800 g mlevene junetine
glavica crnog luka
malo ulja
so, biber, peršun
Priprema:
Pomešati brašno i so, dodati jaja i miksati dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom dodati vodu i zamesiti testo. Pomešati mlevenu junetinu, sitno seckan crni luk, so i biber. Od testa kidati manje komade, rastanjiti dlanovima, filovati pripremljenom smesom i formirati knedle. Kuvati u slanoj, ključaloj vodi dok peljmeni ne isplivaju na površinu. Ocediti, kratko propržiti u tiganju na malo zagrejanog ulja, posuti peršunom i odmah poslužiti.
Prijatno!