Magazin
RUSKA PITA SA KUPUSOM I JAJIMA! Ideja za finu večeru!
Sastojci:
tri četvrtine šolje mleka
trećina šolje maslaca
kesica suvog kvasca
kašika šećera
četvrt šolje tople vode
jaje i dva žumanceta
četiri šolje brašna
1,5 kg kupusa
glavica crnog luka
četiri kuvana jajeta
so, biber, susam
Priprema:
U šerpi prokuvati mleko sa maslacem, pa skloniti sa vatre i malo prohladiti. U činiji pomešati kvasac, šećer i vodu, pa kad smesa nadođe, dodati mleko sa maslacem, jaje, žumanca i so. Sjediniti, postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti da nadođe. U međuvremenu u tiganju propržiti iseckan crni luk i rendani kupus. Testo podeliti na dva dela i rastanjiti oklagijom. Prvu koru staviti u pleh, odozgo rasporediti kupus i iseckana kuvana jaja, pa prekriti drugom korom. Po želji premazati još jednim jajetom, posuti susamom i peći u rerni na 180 stepeni 40-45 minuta.
Prijatno!