14.03.2022.

19:39

Foto: Shutterstock

Magazin

PREDIVNI BELGIJSKI VAFLI! Blago krckavi spolja, a meki iznutra!

Sastojci:

2 šolje brašna
kesica (10 g) praška za pecivo
pola kašičice soli
četvrtina šolje šećera
2 jaja
pola šolje ulja
2 šolje mleka
kašičica arome vanile
ulje za premazivanje kalupa

Informer

Belgijski vafli, ko bi im odoleo?

Priprema:

U jednoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite mikserom u čvrst sneg. Žumanca u posebnoj posudi izmešajte žicom za mućenje sa uljem, mlekom i vanilom. Smesu sa žumancima dodajte suvim sastojkama i sve izmešajte u masu bez grudvica žicom za mućenje. U ovu masu dodajte ulupana belanca i nežno izmešajte kašikom, trudeći se da belanca što manje splasnu. Uključite aparat za vafle i ostavite da se dobro zagreje. Pre sipanja testa premažite i gornju i donju stranu uljem. Sipajte testo zatvorite kalup i pecite vafle 5 do 10 minuta. Prvih 5-6 minuta nemojte otvarati aparat da se stvori lepa korica.
Služite uz sveže voće, orahe i med, džem, slatku pavlaku...

Uživajte!