Magazin
RUČAK GOTOV ZA POLA SATA! Napravite heljdu sa piletinom - ukusan obrok, kojem ćete se vraćati!
Mnogi najviše vole kada su u mogućnosti da naprave brz i ukusan obrok i to sa što manje iskorišćenih sudova.
Ovaj recept ispunjava sve stavke.
SASTOJCI:
- šolja i po heljde
- tri šolje bistre pileće supe
- dve kašike maslaca
- 700 g piletine
- glavica crnog luka
- veća šargarepa
- osam većih šampinjona
- majčina dušica
- so, biber, ulje
PRIPREMA:
U većem tiganju zagrejati ulje i maslac, kratko propržiti iseckan crni luk i krupnije rendanu šargarepu, pa ubaciti piletinu isečenu na kocke i šampinjone isečene na listiće.
Mešati sedam-osam minuta, te dodati heljdu. Krčkati dva minuta, preliti supom, posoliti, pobiberiti i začiniti majčinom dušicom, te kuvati uz mešanje još 15-20 minuta.
BONUS VIDEO: