16.03.2022.

12:00

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

RUČAK GOTOV ZA POLA SATA! Napravite heljdu sa piletinom - ukusan obrok, kojem ćete se vraćati!

Mnogi najviše vole kada su u mogućnosti da naprave brz i ukusan obrok i to sa što manje iskorišćenih sudova. 

Ovaj recept ispunjava sve stavke.

SASTOJCI:

  • šolja i po heljde
  • tri šolje bistre pileće supe
  • dve kašike maslaca
  • 700 g piletine
  • glavica crnog luka
  • veća šargarepa
  • osam većih šampinjona
  • majčina dušica
  • so, biber, ulje

PRIPREMA:

U većem tiganju zagrejati ulje i maslac, kratko propržiti iseckan crni luk i krupnije rendanu šargarepu, pa ubaciti piletinu isečenu na kocke i šampinjone isečene na listiće.

Mešati sedam-osam minuta, te dodati heljdu. Krčkati dva minuta, preliti supom, posoliti, pobiberiti i začiniti majčinom dušicom, te kuvati uz mešanje još 15-20 minuta.

BONUS VIDEO: