Foto: Foto: Shutterstock
Magazin
RUČAK ZA AVANTURISTE! Izađite iz zone komfora, napravite PATKU NA PODVARKU - lakše je nego što mislite! (RECEPT)
Iako zvuči pompezno, patka na podvarku je zapravo recept za koji verujemo da ćete mu se vraćati kad god budete imali priliku.
SASTOJCI:
Informer
PRIPREMA:
Patku dobro oprati, prosušiti, posoliti spolja i iznutra, pa kuvati u ključaloj vodi oko 20 minuta. U međuvremenu u većem tiganju, kratko propržiti iseckan crni luk i rendanu šargarepu, te dodati ribanac i mešati još 15 minuta. Prebaciti u vatrostalnu činiju, dodati suve šljive, sok od pomorandže i na četvrtine isečene jabuke, promešati, te odozgo staviti oceđenu patku.
Peći u rerni na 200 stepeni, 20 minuta. Okrenuti patku, smanjiti na 180 stepeni i peći još 60 minuta.