Foto: Shutterstock
Magazin
CARSKI RUČAK! Pripremite PUNJENO PILE i to BEZ VELIKE MUKE - ukućani će biti oduševljeni!
Čak i da ne volite mnogo da se motate po kuhinji, sigurni smo da će vam se ovaj recept veoma dopasti upravo jer ne zahteva previše pripreme.
Standardno čišćenje potrebnih namirnica i mesa se podrazumeva, a ostalo su samo finese.
SASTOJCI:
- veće pile
- 250 g pileće džigerice
- dve glavice crnog luka
- četiri kriške starog hleba
- malo mleka
- dve-tri grančice ruzmarina
- veće jaje
- kašika-dve senfa
- so, biber, ulje
PRIPREMA:
Pile dobro oprati, očistiti, prosušiti ubrusom, pa posoliti spolja i iznutra. Džigericu očistiti od žilica i masnoće, pa sitno iseckati i staviti u činiju. Dodati hleb prethodno natopljen u mleku, propržen crni luk, jaje, so, biber i ruzmarin. Pile napuniti pripremljenom smesom, pa staviti u podmazan pleh. Premazati senfom, preliti uljem, pa peći u rerni na 200 stepeni, oko 70 minuta. Piletinu povremeno prelivati sokom od pečenja.
BONUS VIDEO: