21.03.2022.

09:50

Foto: Shutterstock

Magazin

CARSKI RUČAK! Pripremite PUNJENO PILE i to BEZ VELIKE MUKE - ukućani će biti oduševljeni!

Čak i da ne volite mnogo da se motate po kuhinji, sigurni smo da će vam se ovaj recept veoma dopasti upravo jer ne zahteva previše pripreme. 

Standardno čišćenje potrebnih namirnica i mesa se podrazumeva, a ostalo su samo finese. 

SASTOJCI:

  • veće pile
  • 250 g pileće džigerice
  • dve glavice crnog luka
  • četiri kriške starog hleba
  • malo mleka
  • dve-tri grančice ruzmarina
  • veće jaje
  • kašika-dve senfa
  • so, biber, ulje

PRIPREMA:

Pile dobro oprati, očistiti, prosušiti ubrusom, pa posoliti spolja i iznutra. Džigericu očistiti od žilica i masnoće, pa sitno iseckati i staviti u činiju. Dodati hleb prethodno natopljen u mleku, propržen crni luk, jaje, so, biber i ruzmarin. Pile napuniti pripremljenom smesom, pa staviti u podmazan pleh. Premazati senfom, preliti uljem, pa peći u rerni na 200 stepeni, oko 70 minuta. Piletinu povremeno prelivati sokom od pečenja.

BONUS VIDEO: