23.03.2022.

13:36

Foto: Freepick

Magazin

PLETENICA SA PILETINOM I BROKOLIJEM! Predlog za današnji ručak

Sastojci:

lisnato testo
300 g pilećeg belog mesa
šolja izrendanog sira
dve kašike maslinovog ulja
kašika limunovog soka i limunove korice
čen belog luka
pola glavice brokolija
jaje
susam
so, biber

Informer

Piletina

Isecite piletinu na kockice, začinite solju, biberom, limunovim sokom i izrendanom koricom i maslinovim uljem, pa sve ostavite da odstoji oko 20 minuta.

Cvetove brokolija blanširajte u slanoj vodi oko pet minuta, pa ih izvadite na papirni ubrus da se ocede od viška vode.

Piletinu ispržite na zagrejanom ulju, ostavite da se ohladi, pa pomešajte sa brokolijem. Testo razvaljajte tanko, pa na sredinu testa rasporedite smesu od piletine i brokolija, pa sve pospite izrendanim sirom.

Krajeve testa sa jedne i druge strane izrežite na trake jednake debljine, a zatim ih ukrštajte jednu po jednu, preko smese, formirajući pletenicu.

Kad ste ispleli pletenicu, premažite je umućenim jajetom, pospite susamom i stavite da se peče oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

BONUS VIDEO: