Magazin
DOMAĆA PILEĆA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA! Ima li boljeg predjela?
Sastojci:
pileća leđa i vrat
dve šargarepe
dva peršuna
paškanat
manji koren celera
so, biber, list peršuna
Za knedle:
jaje
četiri kašike griza
prstohvat peršuna
malo soli
Priprema:
U lonac staviti pileća leđa i vrat, naliti vodom, pa kuvati dok ne proključa. Dodati šargarepu, peršun, celer i paškanat, smanjiti vatru, poklopiti i kuvati dva i po sata. Umutiti belance, dodati žumance i sjediniti, pa umešati griz, malo peršuna i so. Smesu ostaviti u frižideru da odstoji pola sata. Supu procediti, vratiti na vatru, dodati meso očišćeno od kostiju i iseckano povrće, sačekati da proključa, pa kašikom vaditi knedle i spuštati ih u supu. Smanjiti vatru, kuvati još 10-15 minuta i poslužiti.
Prijatno!