Magazin
PEČENO PILE PUNJENO PIRINČEM I ORAŠASTIM PLODOVIMA! Carski nedeljni ručak!
Sastojci:
srednje pile
šolja pirinča
pola šolje pinjola ili nekog drugog orašastog voća
veća glavica crnog luka
dva čena belog luka
malo karija
malo senfa
malo maslinovog ulja
so, biber, suvi začin
Priprema:
Pirinač staviti u šerpu, naliti sa dve šolje vode, pa kuvati dok ne upije svu tečnost. U tiganju na malo ulja propržiti iseckan crni luk, dodati beli luk i mešati još minut. Posoliti, pobiberiti i začiniti karijem, dodati pirinač i pinjole, te sve dobro sjediniti. Skloniti sa vatre, malo prohladiti, pa dobijenom smesom napuniti pile. Premazati ga sa malo senfa, posoliti, pobiberiti i natrljati suvim začinom, preliti sa malo ulja i peći poklopljeno u rerni na 180 stepeni oko sat vremena. Skloniti poklopac, peći dok se ne uhvati korica (još 10-15 minuta), pa poslužiti dok je toplo.
Prijatno!