27.03.2022.

17:38 >> 17:40

Foto: Shutterstock

Magazin

BURGER od PEČURAKA i KINOE! Specijalitet za sve koji POSTE!

Sastojci: 

šest većih šampinjona
pola šolje oraha
dve kašike ulja
četvrt šolje iseckanog crnog luka
tri mlada luka
dve kašike sirćeta
šolja skuvane kinoe
pola šolje kukuruznog brašna
posne zemičke
prilozi po izboru
so, biber

Informer

Posno, a slasno

Priprema: 

U vatrostalnu posudu staviti iseckane pečurke, orahe, beli luk, kašiku ulja, so i biber, promešati, pa peći u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Ohladiti, staviti u blender i dobro izmiksati. Dodati crni luk, mladi luk i sirće, te miksati još minut-dva. Dobijenu smesu pomešati sa kinoom i kukuruznim brašnom, dobro sjediniti, prekriti folijom i staviti u frižider da odstoji dva sata. Potom formirati burgere i kratko ih propržiti u tiganju na preostalom ulju. Potom ih prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje, pa peći u rerni na 180 stepeni još 10 minuta.

Prijatno!