28.03.2022.

12:40

Foto: Shutterstock

Magazin

PILETINA sa KORICOM od KOŠTUNJAVOG VOĆA! Pohovanje više nikad neće biti isto!

Sastojci: 

800 g pilećeg filea
pola šolje punomasnog mleka
pola šolje pavlake za kuvanje
trećina šolje iseckanog badema
trećina šolje iseckanih oraha
trećina šolje iseckanih lešnika
pola šolje krupnijih prezli
četvrt šolje brašna
so, biber, mlevena paprika

Informer

Piletina sa koricom od koštunjavog voća

Priprema: 

U većoj činiji pomešati mleko i pavlaku za kuvanje, pa dodati meso isečeno na deblje šnicle. Sjediniti, poklopiti i staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Pomešati iseckane bademe, orahe, lešnike, prezle, brašno, so, biber i mlevenu papriku. Piletinu uvaljati u pripremljenu smesu, pa ređati na rešetku ili pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni na 220 stepeni 12 minuta, te okrenuti i peći još toliko. Poslužiti dok je toplo, uz umak po ukusu.

Prijatno!