Magazin
KREMASTI DESERT OD VANILE! Još ako dodate voće ukus će biti NEVEROVATAN
Sastojci:
250 ml mleka
četiri žumanca
100 g šećera
kesica vanilin-šećera
malo soli
kesica želatina
dve kašike konjaka
200 ml slatke pavlake
Penasto umutite žumanca, šećer i konjak ručnom mućkalicom. Šećer se mora rastopiti da dobijete gust krem. Mleko sa vanilin-šećerom i malo soli skuvajte u posudi sa duplim dnom.
Ostavite da se malo prohladi, pa sipajte u umućena žumanca i mutite sada mikserom.
Sjedinjen krem prelijte u posudu u kojoj se kuvalo mleko, pa vraćajte povremeno na vatru i mutite da se krema ne uhvati za dno posude.
Vruć krem skinite sa šporeta i umešajte rastopljen želatin, pripremljen prema uputstvu s kesice. Stavite u frižider da se hladi, a u međuvremenu umutite slatku pavlaku, pa umešajte u krem. Servirajte u čaše ili činijice i držite u frižideru do služenja. Po želji dodajte voće.
BONUS VIDEO: