Foto: Pixabay
Magazin
RECEPT ZA DOMAĆI ĐEVREK! Ukusno pecivo koje se topi u ustima!
Donosimo recept za domaći đevrek.
Sastojci: Informer
tri kašičice suvog kvasca
prstohvat šećera
dve šolje mlake vode
četiri šolje brašna
kašičica soli
Za glazuru:
pola šolje meda
pola šolje vode
dve-tri šolje susama
Priprema:
Pomešati kvasac, šolju mlake vode i šećer, pa ostaviti da odstoji desetak minuta. U većoj posudi pomešati preostalo brašno, so i vodu, pa dodati nadošli kvasac i zamesiti testo. Ostaviti na toplom da nadođe dva sata, pa premesiti i podeliti na osam loptica. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da odstoji još pola sata. Svaku lopticu podeliti na dva dela, rukama formirati "konopce", pa spojiti krajeve. Đevreke najpre umočiti u mešavinu vode i meda, pa uvaljati u susam i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 250 stepeni oko 20 minuta.
BONUS VIDEO: