31.03.2022.

19:46

Foto: Pixabay

Magazin

RECEPT ZA DOMAĆI ĐEVREK! Ukusno pecivo koje se topi u ustima!

Donosimo recept za domaći đevrek.

Sastojci:

tri kašičice suvog kvasca
prstohvat šećera
dve šolje mlake vode
četiri šolje brašna
kašičica soli

Za glazuru:

pola šolje meda
pola šolje vode
dve-tri šolje susama

Informer

Đevrek


Priprema:

Pomešati kvasac, šolju mlake vode i šećer, pa ostaviti da odstoji desetak minuta. U većoj posudi pomešati preostalo brašno, so i vodu, pa dodati nadošli kvasac i zamesiti testo. Ostaviti na toplom da nadođe dva sata, pa premesiti i podeliti na osam loptica. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da odstoji još pola sata. Svaku lopticu podeliti na dva dela, rukama formirati "konopce", pa spojiti krajeve. Đevreke najpre umočiti u mešavinu vode i meda, pa uvaljati u susam i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 250 stepeni oko 20 minuta.

BONUS VIDEO: