03.04.2022.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

BRZE KIFLICE SA DŽEMOM OD JAGODA! Mekane kao duša!

Sastojci:

dva bloka lisnatog testa
šećer u prahu
400 g jagoda
pola šolje šećera
kašika i po soka od limuna

Informer

Kiflice sa domaćim džemom od jagoda

Priprema:

Jagode oprati, očistiti i iseckati, staviti u manju šerpu, dodati šećer i sok od limuna, te kuvati na jakoj vatri uz neprekidno mešanje dok džem ne počne da se zgušnjava. Skloniti sa vatre i prohladiti. Lisnato testo razvaljati oklagijom i iseći na trouglove. Filovati ohlađenim džemom, urolati i formirati kiflice, pa ređati na podmazan pleh. Peći u rerni na 220 stepeni dok kiflice ne dobiju lepu boju. Posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Uživajte!