12.04.2022.

13:40

Foto: pritnscreen you tube Chocolate Cacao チョコレートカカオ

Magazin

TART OD ČOKOLADE! Poslastica koja se lepi za prste

SASTOJCI:

120 g maslaca
šolja brašna
šolja ledene vode
pola kašičice soli
kašičica vanilin-šećera
ZA KREM:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje

Informer

Tart od čokolade

PRIPREMA:

Maslac izgnječiti viljuškom, pa dodati brašno, šećer, vodu i so. Umesiti testo, pa ga staviti na radnu površinu i oklagijom rastanjiti na debljinu od pola centimetra.

Testo zatim prebaciti u podmazan pleh i dobro ga utisnuti rukama. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne dobije lepu boju.

Slatku pavlaku zagrevati dok ne počne da ključa, pa smanjiti vatru, ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Pripremljen fil sipati preko kore, staviti u frižider da se ohladi i stegne, pa poslužiti.

BONUS VIDEO: