Foto:
Magazin
MAFINI SA JAGODAMA I BELOM ČOKOLADOM! Ništa lepše niste probali!
Ovi slatki zalogaji će se topiti u vašim ustima!
Sastojci: Informer
dve šolje (180 ml) brašna
šolja šećera
kesica praška za pecivo
dva jajeta
prstohvat soli
šolja jogurta
1/4 šolje ulja
kesica vanilin-šećera
50 g bele čokolade
200 g svežih jagoda
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin-šećerom, jogurtom i uljem, pa postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivom. Dodati iseckanu belu čokoladu i jagode. Sve dobro promešati. U kalupe za mafine staviti papirnate korpice. Pažljivo puniti korpice smesom. Mafine peći na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne dobiju braonkastu boju. Ohladiti ih, posuti šećerom u prahu i služiti.
BONUS VIDEO: