15.04.2022.

13:40

Foto:

Magazin

ZAPEČENI KREMASTI KROMPIR! Još kada dodate SIR, ukus će biti FANTASTIČAN

Sastojci:

2 kg krompira
tri kašike putera
glavica crvenog luka
četiri čena belog luka
tri kašike brašna
šolja pileće supe
dve šolje mleka
so, biber
dve kašičice majčine dušice
jedna i po šolja izrendanog tvrdog sira
pola šolje izrendanog parmezana

Informer

Krompir

Sitno seckani crveni i beli luk prodinstajte na otopljenom puteru dok ne omekša. Sipajte brašno, pa sve lagano pržite još minut pre nego što dodate supu.

Dobro promešajte da se sve sjedini, pa sipajte i mleko, so, biber i kašičicu majčine dušice. Kuvajte minut-dva dok se sos zgusne.

U podmazanu vatrostalnu posudu poslažite polovinu krompira koji ste prethodno isekli na kolutove. Krompir prelijte polovinom sosa i pospite šoljom izrendanog tvrdog sira i parmezanom.

Odozgo poređajte još jedan red krompira, prelijte ostatkom sosa i pospite ostatkom sira. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Skinite foliju i pecite još 30 minuta.

Na samom kraju pospite ostatkom majčine dušice i servirajte toplo.

BONUS VIDEO: