15.04.2022.

23:22

Foto:

Magazin

PARADAJZ ČORBA NA DRUGAČIJI NAČIN! Ukusno da ukusnije ne može biti!

Sastojci:

glavica crnog luka
dva čena belog luka
šargarepa
malo korena peršuna i celera
ljuta papričica
400 g paradajz pelata
500 ml vode
veza bosiljka
kašičica šećera
pola kašičice origana
so, biber

Informer

Paradajz čorba



Priprema:

Sitno iseckati crni i beli luk, šargarepu, celer, ljutu papričicu i peršun, pa staviti u šerpu, naliti sa malo vode, te dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Dodati usitnjeni paradajz pelat i šećer, dinstati još par minuta, pa preliti sa preostalom vodom, smanjiti temperaturu i krčkati još desetak minuta uz povremeno mešanje. Izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, vratiti na vatru, posoliti, pobiberiti, začiniti origanom i bosiljkom, pa kuvati još dva-tri minuta. Poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: