Magazin
RUČAK ZA CELU PORODICU! Napravite BELGIJSKI PIRE sa kobasicama - od sada ćete krompir uvek spremati na OVAJ način!
Iako postoje određena jela za koja biste rekli da se spremaju kao po navici, i ona takođe mogu dobiti sasvim novi šmek ukoliko se recept malo izmeni.
Ovaj put vam donosimo sasvim drugačiju pripremu pire krompira i to to uz dodatak luka:
SASTOJCI:
- pet većih krompira
- četiri kašike maslaca
- šolja pavlake za kuvanje
- manja glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- veći praziluk (samo beli deo)
- pola šolje bistre pileće supe
- 400 g kobasica
- so, biber
PRIPREMA:
Krompir oguliti, iseći na komade, staviti u šerpu, pa naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne omekša. Potom ga ocediti i propasirati. U međuvremenu, u većem tiganju otopiti maslac, pa kratko propržiti crni i beli luk. Potom dodati iseckan praziluk, pa dinstati još 15 minuta. Umešati pavlaku za kuvanje i supu, krčkati još desetak minuta, pa ocediti. Tečnost vratiti na vatru i kuvati dok se ne prepolovi količina. Luk i krompir pomešati, dodati sos i sve dobro sjediniti. Kobasice ispržiti u tiganju na malo vrelog ulja, pa poslužiti uz belgijski pire.
BONUS VIDEO: