17.04.2022.

08:46

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

RUČAK ZA CELU PORODICU! Napravite BELGIJSKI PIRE sa kobasicama - od sada ćete krompir uvek spremati na OVAJ način!

Iako postoje određena jela za koja biste rekli da se spremaju kao po navici, i ona takođe mogu dobiti sasvim novi šmek ukoliko se recept malo izmeni.

Ovaj put vam donosimo sasvim drugačiju pripremu pire krompira i to to uz dodatak luka:

SASTOJCI:

  • pet većih krompira
  • četiri kašike maslaca
  • šolja pavlake za kuvanje
  • manja glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • veći praziluk (samo beli deo)
  • pola šolje bistre pileće supe
  • 400 g kobasica
  • so, biber

PRIPREMA:

Krompir oguliti, iseći na komade, staviti u šerpu, pa naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne omekša. Potom ga ocediti i propasirati. U međuvremenu, u većem tiganju otopiti maslac, pa kratko propržiti crni i beli luk. Potom dodati iseckan praziluk, pa dinstati još 15 minuta. Umešati pavlaku za kuvanje i supu, krčkati još desetak minuta, pa ocediti. Tečnost vratiti na vatru i kuvati dok se ne prepolovi količina. Luk i krompir pomešati, dodati sos i sve dobro sjediniti. Kobasice ispržiti u tiganju na malo vrelog ulja, pa poslužiti uz belgijski pire.

BONUS VIDEO: