17.04.2022.

15:10

Foto: Shutterstock

Magazin

JAGODE ROMANOV sa crnim vinom i šlagom! Slatke, a zdrave!

Sastojci: 

500 g sitnijih jagoda
2 dl crnog vina
2 dl slatke pavlake
dve kašičice šećera
prstohvat cimeta
malo narendanog muskatnog oraščića
malo mlevenog crnog bibera
sladoled po želji

Informer

Jagode Romanov

Priprema: 

Jagode oprati, posuti šećerom i zaliti ih crnim vinom da ogreznu. Preko njih nerendati, po ukusu, muskatni oraščić i dodati mleveni cimet. Činiju sa jagodama ostaviti na sat u frižideru da se rashlade. Umutiti slatku pavlaku, pa pre služenja u posudice za sladoled na dno staviti po jednu kuglu sladoleda ili kašiku, dve umućene pavlake, zatim jagode sa vinom, a na kraju opet pavlaku i malo crnog bibera.

Prijatno!