18.04.2022.

11:33

Foto: Shutterstock

Magazin

Domaći RIBLJI ŠTAPIĆI sa pikantnim UMAKOM! Posni ručak za celu porodicu!

Sastojci:

350 g ribljih fileta po izboru
100 g brašna
120 g prezli
limun
maslinovo ulje
kašičica belog luka u prahu

Za sos:

četiri čena belog luka
četvrt šolje soka od limuna
pola šolje tahinija (pasta od susama)
prstohvat kumina
prstohvat soli
šest kašika ledene vode
 

Informer

Riblji štapići sa pikantnim umakom

Priprema: 

Iseći filete ribe na štapiće i preliti sa malo maslinovog ulja. U jednu posudu sipati brašno, a u drugoj pomešati prezle sa limunovim sokom i kašičicom belog luka u prahu. Svaki štapić ribe prvo uvaljati u brašno pa u prezle. Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostaviti da se malo ohlade. Za sos izgnječiti beli luk, preliti sokom od limuna, ostaviti da odstoji desetak minuta, pa potisnuti kroz cediljku u manju posudu. Dodati tahini, so i kumin, pa postepeno dodavati vodu i mešati dok se ne dobije sos željene gustine. Ribu služiti uz sos. 

Prijatno!