Foto: Shutterstock
Magazin
ROLAT SA JAGODAMA! Skoro nećete jesti lepšu POSLASTICU
Sastojci:
Za koru:
125 g šećera Informer
pet jaja
100 g brašna
50 g gustina
prstohvat soli
šećer za posipanje
Za fil:
400 g jagoda
500 ml slatke pavlake
kašika šećera u prahu
Odvojte žumanca i belanca. Žumanca umutite sa 100 g šećera, a belanca sa prstohvatom soli i ostatkom šećera u čvrst sneg. Pomešajte obe smese, pa postepeno dodajte brašno i gustin, sve vreme mešajući varjačom.
Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko deset minuta. Koru izvadite iz pleha, stavite je na kuhinjsku krpu posutu šećerom, urolajte i ohladite.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
Pažljivo odmotajte ohlađenu koru, namažite fil, pa poređajte očišćene jagode i ponovo urolajte. Ohladite rolat, pa ga secite na deblje kriške i služite.
BONUS VIDEO: