20.04.2022.

21:30

Foto: Shutterstock

Magazin

ROLAT SA JAGODAMA! Skoro nećete jesti lepšu POSLASTICU

Sastojci:

Za koru:

125 g šećera
pet jaja
100 g brašna
50 g gustina
prstohvat soli
šećer za posipanje

Informer

Rolat sa jagodama

Za fil:

400 g jagoda
500 ml slatke pavlake
kašika šećera u prahu

Odvojte žumanca i belanca. Žumanca umutite sa 100 g šećera, a belanca sa prstohvatom soli i ostatkom šećera u čvrst sneg. Pomešajte obe smese, pa postepeno dodajte brašno i gustin, sve vreme mešajući varjačom.

Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko deset minuta. Koru izvadite iz pleha, stavite je na kuhinjsku krpu posutu šećerom, urolajte i ohladite.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

Pažljivo odmotajte ohlađenu koru, namažite fil, pa poređajte očišćene jagode i ponovo urolajte. Ohladite rolat, pa ga secite na deblje kriške i služite.

BONUS VIDEO: