Magazin
Palačinke s piletinom, sirom i rukolom! Neodoljiv obrok za sve one koji su MNOGO GLADNI
SASTOJCI:
jaje
250 ml mleka
50 ml mineralne vode
100 g glatkog brašna
600 g pilećeg filea
150 g mladog luka
100 g milerama
100 g kremastog sira
20 g rukole
60 ml maslinova ulja
so i biber
Umutite jaje s pola količine mleka, dodajte brašno i so i po potrebi razredite još mlekom i mineralnom vodom.
Neka smesa odstoji 10 minuta. U međuvremenu meso i mladi luk iseckajte, posolite i pržite na maslinovom ulju oko osam minuta.
Razmutite mileram sa sirom i malo posolite. Ispecite 12 palačinki i svaku filujte prvo piletinom, pa mileramom i sirom, pa stavite preko drugu palačinku i filujte istim redom.
Odozgo pospite naseckanom rukolom i služite.
BONUS VIDEO: