Magazin
ĐUVEČ SA KOBASICAMA! Ukusan ručak za čitavu porodicu
Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 mešavina povrća za đuveč
1 pakovanje kobasice u vakuumu, oko 350 gr
1 ravna kašika suvog začina
500 ml soka od paradajza
2 šolje pirinča
so, biber, peršunov list
ulje
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta. Kada voda ispari, smanjiti vatru, pa propržiti luk nekoliko minuta.
Dodati zatim povrće koje ste odabrali i naliti vode da ogrezne. Dok povrće provri, iseckati kobasicu i oprati pirinač. Kobasicu i povrće kuvati petnaestak minuta.
Zatim dodati pirinač i sipati paradajz sok. Smanjiti vatru i ostaviti da provri. Na umerenoj temperaturi kuvati dok višak vode ne ispari.
Posoliti, pobiberiti i dodati peršunov list. Još malo promešati, i kada je pirinač mekan, jelo je gotovo.